Η CMA CGM πρωτοπορεί στη ναυπήγηση νέων containerships

Η CMA CGM πρωτοπορεί στη ναυπήγηση νέων containerships

136
Η CMA CGM πρωτοπορεί στη ναυπήγηση νέων containerships

Τον περασμένο Αύγουστο η CMA CGM είχε ανακοινώσει πως έχει παραγγείλει από τα κινέζικα ναυπηγεία Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co και Hudong-Zhonghua Shipbuilding εννέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Η αξία των πλοίων, χωρητικότητας 22.000 TEUs έκαστο, ανερχόταν σε $1,5 δις.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τα πλοία αυτά θα διαθέτουν σύστημα που θα καταναλώνει ως καύσιμο μόνο υγροποιημένο φυσικό αέριο. Με την ανακοίνωση αυτή η CMA CGM θα αποτελέσει την πρώτη εταιρεία στον κόσμο που θα προβεί στη ναυπήγηση containerships μεγάλης χωρητικότητας με τέτοια συστήματα.

Ο CEO της εταιρείας, Rodolphe Saadé, επεσήμανε ότι με τη συγκεκριμένη ενέργεια η CMA CGM αποδεικνύει την πρόθεσή της να αποτελέσει ηγέτιδα εταιρεία στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να συμβάλει στην εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών στα πλοία.

Τα νέα πλοία αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία στα τέλη του 2019 και σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters θα αποτελούν τα μεγαλύτερα containerships του κόσμου.

Η απόφαση της CMA CGM να ενσωματώσει στα νέα της πλοία σύστημα που να καταναλώνει ως καύσιμο το LNG ενδεχομένως να ωθήσει τις ανταγωνίστριες εταιρείες της προς τη λήψη παρόμοιων αποφάσεων. Τα νέα πλοία της εταιρείας θα υπερέχουν όχι μόνο ως προς την χωρητικότητά τους, αλλά και ως προς την τεχνολογική τους καινοτομία, η οποία θα ανταποκρίνεται στους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Φωτό: cma-cgm.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.