Οι Κινέζοι τολμούν να επενδύσουν σε νέα πλοία

Οι Κινέζοι τολμούν να επενδύσουν σε νέα πλοία

155
Οι Κινέζοι τολμούν να επενδύσουν σε νέα πλοία

Παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί στην αγορά των wet, πολλές είναι οι εταιρείες που τολμούν και προχωρούν σε ναυπηγήσεις νέων πλοίων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της COSCO Shipping Energy Transportation (CSET) ανακοίνωσε ότι ο Όμιλος πρόκειται να προχωρήσει στην παραγγελία 14 νέων crude oil tankers.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα ναυπηγεία Dalian Shipbuilding πρόκειται να αναλάβουν τη ναυπήγηση τεσσάρων εξ αυτών πλοίων, τα οποία θα έχουν χωρητικότητα 32.000 dwt, και άλλων τριών, χωρητικότητας 160.000 dwt.

Επίσης, η CSSC Offshore & Marine Engineering (Group) Company Limited (COMEC) θα ναυπηγήσει άλλα πέντε crude oil tankers, χωρητικότητας 110.000 dwt, ενώ στην China Shipbuilding International Trading ανατέθηκε η ναυπήγηση δύο πλοίων χωρητικότητας 65.000 dwt.

Έχει ενδιαφέρον το μεγάλο εύρος των πλοίων στα οποία θέλει να επενδύσει η COSCO, από τα πιο μικρά έως και τα μεγαλύτερα σε χωρητικότητα.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της CSET, οι συμφωνίες για τις ναυπηγήσεις δεν έχουν ακόμα υπογραφεί, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα παραδοθούν τα νεότευκτα πλοία στον Όμιλο. Η χρηματοδότηση των ναυπηγήσεων θα πραγματοποιηθεί μέσα από την έκδοση νέων μετοχών του Ομίλου, αξίας $814 εκατ.

Ο Όμιλος για την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2017 κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους $187,6 εκατ., μείωση κατά 16,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Τα μειωμένα κέρδη οφείλονται σε μείωση των εσόδων, της τάξεως του 40-60%, που παρατηρήθηκε γενικά στην αγορά των πλοίων μεταφοράς πετρελαίου κατά τους εννέα πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.