Φιλόδοξα σχέδια για την MPC Container Ships AS

Φιλόδοξα σχέδια για την MPC Container Ships AS

122
Φιλόδοξα σχέδια για την MPC Container Ships AS

Ο CEO της γερμανικής επενδυτικής εταιρείας MPC Capital, Ulf Holländer, στην οποία ανήκει η νέο-δημιουργηθείσα ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MPC Container Ships AS, σύμφωνα με γερμανικά ειδησεογραφικά μέσα, έχει θέσει ως στόχο η ναυτιλιακή να αποκτήσει σύντομα ένα στόλο συνολικά 100 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Η έμφαση δίνεται σε τροφοδοτικά πλοία (feeder ships) με μεταφορική δυνατότητα 1.000 και 3.000 TEUs, μια και ο στόχος είναι η ενίσχυση του feeder segment της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Ulf Holländer αν και η εταιρεία είναι ήδη εισηγμένη από τις 31 Μαΐου 2017 στο χρηματιστήριο του Όσλο, δεν αποκλείεται και η είσοδό της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για άντληση της απαραίτητης ρευστότητας με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του στόλου της. Η αισιοδοξία για περαιτέρω ανάκαμψη στην αγορά των εμπορευματοκιβωτίων, όπως έχει επισημανθεί πρόσφατα σε άρθρα των Ναυτικών Χρονικών, μοιάζει να ωθεί την MPC Capital να επενδύσει στην συγκεκριμένη αγορά με απόκτηση νέων πλοίων.

Η MPC Container Ships AS, που ιδρύθηκε τον περασμένο Απρίλιο, έχει ήδη στο στόλο της 23 πλοία, τα οποία τον Νοέμβριο αναμένεται να αυξηθούν σε 25 καθώς ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη πως απέκτησε με 18,4 εκατ. δολάρια δύο νέα πλοία. Συγκεκριμένα απέκτησε το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «AS Petulia» (2.564 TEUs) με έτος ναυπήγησης το 2008 και το «AS Frida» (1.200 TEUs) ναυπηγημένο το 2003.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/JEON HEON-KYUN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.