Δεν έχουν τέλος τα βάσανα για την πετρελαϊκή PDVSA

Δεν έχουν τέλος τα βάσανα για την πετρελαϊκή PDVSA

243
Δεν έχουν τέλος τα βάσανα για την πετρελαϊκή PDVSA

Εξακολουθούν οι οικονομικές δυσκολίες για την PDVSA, κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας, καθώς πρόσφατα απαγορεύτηκε στην ίδια να χρησιμοποιήσει τερματικό σταθμό εισαγωγής και αποθήκευσης πετρελαίου που βρίσκεται στη νήσο St. Eustathius στην Καραϊβική. Ο λόγος της απαγόρευσης είναι τα οφειλόμενα ποσά που χρωστάει η πετρελαϊκή εταιρεία ύψους $26 εκατ. στη NuStar Energy, ιδιοκτήτη του τερματικού σταθμού. Η απαγόρευση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλεί η παράδοση πετρελαίου από τη Βενεζουέλα στην Trafigura, η οποία ανέμενε να της παραδοθεί φορτίο πετρελαίου.

Η PDVSA εδώ και 1,5 χρόνο αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αδυνατεί να αποπληρώσει τις οικονομικές της οφειλές.

Η PDVSA, όπως και η εθνική οικονομία της Βενεζουέλας, έχει επηρεαστεί αρνητικά από την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου. Αυτό έχει οδηγήσει την εταιρεία σε αδυναμία άμεσων πληρωμών στους προμηθευτές της και στις ξένες ναυτιλιακές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στην χώρα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθιστούν την θέση της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας ακόμα πιο δυσχερή.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA PHOTO AFPI ANDREW ALVAREZ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.