Άνδρος: επιχείρηση ανέλκυσης του φορτηγού πλοίου «Cabrera»

Άνδρος: επιχείρηση ανέλκυσης του φορτηγού πλοίου «Cabrera»

1468
Άνδρος: επιχείρηση ανέλκυσης του φορτηγού πλοίου «Cabrera»

Ξεκίνησε η επιχείρηση ανέλκυσης του φορτηγού πλοίου «Cabrera», το οποίο την παραμονή των Χριστουγέννων προσάραξε και εν τέλει βυθίστηκε βόρεια των ακτών της Άνδρου.

Το πλοίο, το οποίο είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία, μετέφερε 3,5 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδήρου ενώ στα αμπάρια του βρίσκονταν 20 τόνοι καυσίμων.

Δέκα μήνες μετά την προσάραξη και σύμφωνα με το Δήμαρχο Άνδρου, Θεοδόση Ι. Σουσούδη, ξεκίνησε μια ιδιαίτερα απαιτητική επιχείρηση ανέλκυσης του φορτηγού πλοίου, από βάθος 35 μέτρων. Η ανέλκυση πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικού γερανού, φουσκωτών σκαφών, αντιρρυπαντικού πλοίου, ειδικού εξοπλισμόυ και προσωπικού που θα φροντίζουν για την περισυλλογή των ρυπογόνων ουσιών που τυχόν διασκορπιστούν στην θαλάσσια περιοχή κατά τη ναυαγιαίρεση.

Σύμφωνα με τις υποδείξεις της Λιμενικής Αρχής της Άνδρου, η επιχείρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Ακολουθούν εντυπωσιακά πλάνα από την επιχείρηση ανέλκυσης:

Φωτο: Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.