Η Alpha Bank αντλεί $250 εκατ. μέσω τιτλοποίησης ναυτιλιακών δανείων

    254
    Η Alpha Bank αντλεί $250 εκατ. μέσω τιτλοποίησης ναυτιλιακών δανείων

    Η Alpha Bank προχώρησε επιτυχώς στη δεύτερη συναλλαγή χρηματοδότησης ύψους $250 εκατ. μέσα από την τιτλοποίηση ναυτιλιακών απαιτήσεων με την Citi. H συναλλαγή αυτή ακολουθεί την αρχική έκδοση τιτλοποίησης ναυτιλιακών δανείων ύψους $500 εκατ. που είχε προηγηθεί το 2014.

    Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Alpha Bank, η συγκεκριμένη συναλλαγή συμβάλει στη διαφοροποίηση των πηγών άντλησης της ρευστότητάς της, ενισχύοντας περαιτέρω τη ρευστότητά της.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνης, τόνισε ότι η επιτυχημένη ολοκλήρωση της νέας συναλλαγής χρηματοδότησης με έναν κορυφαίο διεθνή χρηματοοικονομικό οργανισμό όπως είναι η Citi συνεισφέρει περαιτέρω στην επίτευξη του επιχειρησιακού στόχου της Alpha Bank για την διαφοροποίηση της χρηματοδότησής της, αξιοποιώντας αποτελεσματικά τα περιουσιακά της στοιχεία.

    Ο κ. Leonardo Arduini, EMEA Head of Markets and Securities Services της Citi, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή τονίζει την ισχυρή και συνεχή δέσμευση της Citi προς την Alpha Bank και άλλους κύριους συνεργάτες του χρηματοοικονομικού τομέα για την ανάπτυξη και την επίτευξη καινοτόμων λύσεων για τη ναυτιλιακή αγορά.

    Να σημειωθεί ότι πρόκειται, όπως αναφέρει και το δελτίο Τύπου της τράπεζας, για τη μοναδική συναλλαγή τιτλοποιήσεως ναυτιλιακών απαιτήσεων που πραγματοποιείται από ελληνική τράπεζα, γεγονός που επισημαίνει την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στην Alpha Bank και στους πελάτες της που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ναυτιλίας.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/STEPHEN MORRISON

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.