Η Μόσχα αλλάζει τον χάρτη των θαλάσσιων μεταφορών στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Μόσχα αλλάζει τον χάρτη των θαλάσσιων μεταφορών στην Ανατολική Μεσόγειο

271
Η Μόσχα αλλάζει τον χάρτη των θαλάσσιων μεταφορών στην Ανατολική Μεσόγειο

Ενισχύονται περαιτέρω οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Συρίας, σύμφωνα με τον Ρώσο αναπληρωτή πρωθυπουργό, κ. Dmitry Rogozin. Τους πρώτους εφτά μήνες του έτους το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών σημείωσε αύξηση κατά 42% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Η αξία των εμπορικών συναλλαγών ανήλθε σε $192,8 εκατ. Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών οφείλεται στην αύξηση των εξαγωγών από τη Ρωσία προς τη Συρία, αξίας $191 εκατ. Οι εξαγωγές από Συρία αντιπροσώπευσαν σε αξία μόλις τα $2 εκατ., λόγω της έλλειψης των απαιτούμενων υποδομών για εξαγωγές στη χώρα.

Η Συρία ήταν κάποτε αυτάρκης στο σιτάρι, αλλά η συνεχιζόμενη μάχη στις κυριότερες περιοχές καλλιέργειας σιτηρών στις βορειοανατολικές της περιοχές μείωσε τις καλλιέργειες της τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Rogozin εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ρωσία θα συμβάλλει ενεργά στην οικονομική ανάκαμψη της Συρίας, μέσα από την αύξηση των διμερών εμπορικών σχέσεών τους.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass,  η Ρωσία δημιούργησε μια άμεση ναυτιλιακή γραμμή στη Συρία και θέλει τις εταιρείες της να βοηθήσουν στην οικοδόμηση οικονομικής ανάκαμψης στη χώρα με τη Μέση Ανατολή.

Η Ρωσία, είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς σίτου στον κόσμο, υποστηρίζει τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ- Άσαντ στον μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και έχει βοηθήσει στο παρελθόν την κυβέρνησή του με βοήθεια για το σιτάρι.

“Συγκροτείται άμεση ναυτιλιακή γραμμή μεταξύ λιμένων της Ρωσίας και της Συρίας”, δήλωσε ο Rogozin, υπεύθυνος για το στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα, σε συνάντηση μιας ρωσο-συριακής επιτροπής εμπορικής συνεργασίας.

Τα αγροτικά αγαθά μεταφέρονται επί του παρόντος από εταιρεία που ονομάζεται Oboronlogistika, η οποία “ενδιαφέρεται να επεκτείνει τις υπηρεσίες της”, ανέφερε. Η Oboronlogistika αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι ενεργεί υπό τη δικαιοδοσία του υπουργείου άμυνας της Ρωσίας, οργανώνοντας τη μεταφορά εμπορευμάτων, τον εκτελωνισμό και τις υπηρεσίες αποθήκευσης. Ο στόλος της εταιρείας περιλαμβάνει τρία πλοία με λειτουργία φόρτωσης για μεταφορά φορτίου σε ρυμουλκούμενα και εμπορευματοκιβώτια.

Φωτό: youtube.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.