Ναυπηγήσεις πλοίων, το επόμενο στοίχημα του Ιράν

Ναυπηγήσεις πλοίων, το επόμενο στοίχημα του Ιράν

110
Ναυπηγήσεις πλοίων, το επόμενο στοίχημα του Ιράν

Σύμφωνα με το «Tasnim News Agency», η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Iranian Offshore Oil Company (IOOC), σε συνεργασία με τα ναυπηγεία του Ιράν Arvandan Shipbuilding Company, πρόκειται να συνεργαστούν για τη ναυπήγηση βοηθητικών σκαφών σε πλατφόρμες πετρελαίου.

Ο Managing Director της IOOC, Hossein Qorbani, ανέφερε ότι η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία κάνει εργασίες στις περισσότερες πετρελαϊκές πλατφόρμες του Ιράν οπότε είναι αναγκαίο να ναυπηγηθούν ιδιόκτητα βοηθητικά σκάφη και όχι να ναυλώνονται σκάφη από εταιρείες τρίτων χωρών. Το γεγονός αυτό θα ενισχύσει την ανεξαρτησία της εταιρείας και την οικονομία της χώρας.

Όπως αναφέρει το «Tasnim News Agency», Ιρανοί εμπειρογνώμονες και τεχνικοί σε διάφορους τομείς σημειώνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στην κατασκευή ενός ευρέος φάσματος εγχώριου εξοπλισμού στο Ιράν, καθιστώντας την χώρα αυτάρκη σε πολλούς τομείς.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.