Τριπλάσιες οι εξαγωγές «ευρωπαϊκού» πετρελαίου προς τη Λατινική Αμερική

Τριπλάσιες οι εξαγωγές «ευρωπαϊκού» πετρελαίου προς τη Λατινική Αμερική

127
Τριπλάσιες οι εξαγωγές «ευρωπαϊκού» πετρελαίου προς τη Λατινική Αμερική

Σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters αναφέρεται ότι η Ευρώπη πρόκειται να καταγράψει τον Σεπτέμβριο του 2017 ρεκόρ στις εξαγωγές diesel πετρελαίου, καθώς οι αγοραστές πετρελαίου από τη Λατινική Αμερική προσπαθούν να επανακτήσουν τα αποθέματά τους μετά τον καταστροφικό τυφώνα Χάρβεϊ που έπληξε πρόσφατα την πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 αναμενόταν ότι η Ευρώπη θα εισήγαγε 2 εκατ. τόνους πετρελαίου από τον Κόλπο του Μεξικού αλλά λόγω του τυφώνα διαταράχθηκαν οι παραδόσεις. Τουλάχιστον 600.000 τόνοι diesel πετρελαίου αναμένεται να εξαχθούν από την Ευρώπη προς την Βραζιλία και την Αργεντινή, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συλλεγεί.

Μετά τον τυφώνα Χάρβεϊ οι εξαγωγές προϊόντων πετρελαίου από Ευρώπη προς Λατινική Αμερική εκτιμάται ότι θα είναι τρεις φορές παραπάνω από τις συνήθεις καθώς συν τοις άλλοις είναι φθηνότερες από τις εξαγωγές από τον Κόλπο του Μεξικού.

Επίσης, η πτώση στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία τον Σεπτέμβριο του 2017, σε συνδυασμό με τις μειωμένες εισαγωγές πετρελαίου από τον Κόλπο του Μεξικού θα οδηγήσουν σε μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου της Ευρώπης κατά 2 εκατ. τόνους περίπου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.