Πως διαμορφώνεται το εμπορικό ισοζύγιο σε Γαλλία και Γερμανία;

Πως διαμορφώνεται το εμπορικό ισοζύγιο σε Γαλλία και Γερμανία;

86
Πως διαμορφώνεται το εμπορικό ισοζύγιο σε Γαλλία και Γερμανία;

Όπως προκύπτουν από στατιστικά στοιχεία της γερμανικής κυβέρνησης, επιβράδυνση καταγράφεται στις εξαγωγές της Γερμανίας, καθώς τον περασμένο Ιούλιο οι εξαγωγές της χώρας έφτασαν σε αξία τα 103,7 δις ευρώ, αύξηση μόλις 0,2% σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο. Βέβαια οι εξαγωγές της χώρας για τον περασμένο Ιούλιο κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 8% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2016. Την ίδια περίοδο οι εισαγωγές της χώρας αυξήθηκαν κατά 9,4% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2016. Ως αποτέλεσμα, το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας μειώθηκε από 22,3 δις ευρώ τον περασμένο Ιούνιο σε 19,5 δις ευρώ τον περασμένο Ιούλιο, ένα αρκετά μεγάλο πλεόνασμα το οποίο έχει αποτελέσει αντικείμενο κριτικής διεθνώς, όπως από την κυβέρνηση του κ. Ντόναλντ Τραμπ, καθώς θεωρείται ότι το γερμανικό εμπορικό ισοζύγιο υποδηλώνει ανεπαρκείς εγχώριες επενδύσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μακροπρόθεσμα και να συμβάλλουν σε ανισορροπίες στην παγκόσμια οικονομία.

Σε ό,τι αφορά το εμπόριο της Γαλλίας, τον περασμένο Ιούλιο το εμπορικό έλλειμμα της χώρας ανήλθε σε 6 δις ευρώ, αρκετά αυξημένο σε σχέση με το έλλειμμα ύψους 4,9 δις ευρώ τον περασμένο Ιούνιο. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της γαλλικής κυβέρνησης, τον περασμένο Ιούλιο οι συνολικές εισαγωγές της Γαλλίας άγγιξαν σε αξία τα 45,3 δις ευρώ, αυξημένες κατά 3% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2016, ενώ οι εξαγωγές της χώρας τον περασμένο Ιούλιο ανήλθαν σε 39,3 δις ευρώ, ελαφρά αυξημένες κατά 0,5% από τον περασμένο Ιούνιο. Όπως προκύπτουν από τα στοιχεία, το συνολικό εμπορικό έλλειμμα της Γαλλίας τον περασμένο Ιούλιο έχει διευρυνθεί σε 62,5 δις ευρώ έναντι των 48,3 δις ευρώ τον Ιούλιο του 2016.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/FOCKE STRANGMANN

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.