Πως κινούνται οι ναύλοι στη διεθνή αγορά

  372
  Πως κινούνται οι ναύλοι στη διεθνή αγορά

  Dry

  Οι ναύλοι στις χρονοναυλώσεις μικρής διάρκειας των Capesizes ανέρχονται σε $16.500/pdpr (per day pro rata), καθώς η Αυστραλία ενισχύει τη ναυλαγορά σε φορτία αλλά και σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.
  Οι εξαμηνιαίες χρονοναυλώσεις των Panamaxes αγγίζουν τις $13.250/pdpr στην περιοχή του Ατλαντικού καθώς η αναστάτωση που επικρατεί στον Κόλπο των Η.Π.Α. επηρεάζει τις τιμές, ενώ στην περιοχή του Ειρηνικού οι ναύλοι αγγίζουν τις $12.000/pdpr. Οι ναύλοι στα Ultramaxes παραμένουν υψηλοί, φτάνοντας τις $13.500/pdpr για παραδόσεις φορτίων στην περιοχή του Ατλαντικού.

  Alibra Dry TC Estimates wk37

   

  Wet

  Τα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 6,2 εκατ. βαρέλια μέχρι και το τέλος της περασμένης εβδομάδας φτάνοντας τα 468,8 εκατ. βαρέλια. Το γεγονός αυτό αντέκρουσε για μια ακόμη φορά τις προσδοκίες των αναλυτών. Η τιμή του πετρελαίου WTI (West Texas Intermediate) ανέρχεται σε $48,23/βαρέλι, ενώ η τιμή του Brent μειώθηκε κατά $0,13 φτάνοντας τα $54,14/βαρέλι. Η διαφορά αυξήθηκε κατά 11 λεπτά σε $5,41 υπέρ του Brent, καθώς οι τυφώνες στην Αμερική συνέχισαν να επηρεάζουν τη ζήτηση για καθαρά αλλά και ακατέργαστα προϊόντα πετρελαίου. Η αγορά των Medium Range tanker (MR) στην περιοχή της Μέσης Ανατολής συνεχίζει να είναι ανοδική, ωστόσο δεν αναμένεται να συνεχιστεί για πολύ ακόμα η πορεία αυτή. Οι ναύλοι στις χρονοναυλώσεις πλοίων κατηγορίας Aframax και LR2 (Long Range 2) παραμένουν σταθεροί αναμένοντας να αγγίξουν τις $14.500/pdpr και τις $15.000/pdpr, αντίστοιχα για συμβόλαια ετήσιας διάρκειας.

  Alibra Wet TC Estimates wk 37

  Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.