Η Βενεζουέλα δεν πτοείται από την επιθετική πολιτική του Τραμπ

Η Βενεζουέλα δεν πτοείται από την επιθετική πολιτική του Τραμπ

111
Η Βενεζουέλα δεν πτοείται από την επιθετική πολιτική του Τραμπ

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κλείνει τη μία συμφωνία μετά την άλλη στον τομέα της ενέργειας. Συγκεκριμένα, ο Αντιπρόεδρος της χώρας, κ. Tareck El Aissami, ανακοίνωσε τη συνεργασία της κυβέρνησης με την αντίστοιχη της Ινδίας στο κομμάτι της ενέργειας, επισημαίνοντας ότι η Ινδία παραμένει στο πλευρό της Βενεζουέλας μετά τις νέες κυρώσεις που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναφορικά με τις συναλλαγές όποιου ζει στις ΗΠΑ (είτε είναι υπήκοος ΗΠΑ είτε όχι) με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας καθώς και με την κρατική πετρελαϊκή της εταιρεία «PDVSA». Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει αποφασίσει ότι θα εμπορεύεται πετρέλαιο και σε άλλα νομίσματα εκτός του δολαρίου.

Ο κ. El Aissami ανέφερε επίσης ότι η Ινδία αποτελεί μια αναδυόμενη δύναμη στον τομέα των φαρμάκων και ότι οι εισαγωγές τέτοιων προϊόντων στην χώρα θα προέρχονται κυρίως από το Νέο Δελχί.

Ο Αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας γνωστοποίησε επιπλέον ότι θα υπογραφούν σύντομα συμφωνίες μεταξύ της PDVSA και της ρώσικης Rosneft στον ενεργειακό τομέα.

Η Rosneft είναι ήδη σημαντικός συνεργάτης της PDVSA στις κοινοπραξίες «Petrovictoria», «Petromonagas», «Petromiranda» και Perforosven». Επιπλέον, η Gazprombank, η τρίτη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ρωσίας, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη Βενεζουέλα για την ανάπτυξη ενεργειακών έργων. Τα δύο τελευταία χρόνια, η τράπεζα έχει επενδύσει περισσότερα από $1 δις δολάρια σε κοινά ενεργειακά έργα της PDVSA και της Rosneft.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Agencia venezolana de noticias», η Μόσχα και το Καράκας έχουν συνάψει μεταξύ τους πάνω από 261 συμφωνίες στους τομείς της γεωργίας, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και της βιομηχανίας.

Φωτό: pdvsa.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.