Η Wartsila προωθεί την “Έξυπνη Ναυτιλία”

Η Wartsila προωθεί την “Έξυπνη Ναυτιλία”

362
Η Wartsila προωθεί την “Έξυπνη Ναυτιλία”

Η εταιρεία Wärtsilä έχει πραγματοποιήσει ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη των δυνατοτήτων της για την «Έξυπνη Ναυτιλία», δοκιμάζοντας επιτυχώς τον απομακρυσμένο έλεγχο πλοίων.

Οι δοκιμές, οι οποίες περιελάμβαναν την πλοήγηση ενός πλοίου και την πραγματοποίηση ελιγμών χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό δυναμικής τοποθέσης (DP) και ελέγχου με χειριστήριο, πραγματοποιήθηκαν στις 21 Αυγούστου στη Βόρεια Θάλασσα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας σε συνεργασία με την Gulfmark Offshore, η οποία διέθεσε το πλοίο. Ο απομακρυσμένος έλεγχος επιτεύχθηκε από τα γραφεία της Wärtsilä στο San Diego της California, ενώ το υπό δοκιμή πλοίο βρισκόταν στη Βόρεια Θάλασσα, 8.000 χιλιόμετρα μακριά. Σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός ότι οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας τα δορυφορικά συστήματα επικοινωνίας του πλοίου, χωρίς να χρησιμοποιηθεί χερσαία τεχνολογία για την επικοινωνία μεταξύ του πλοίου και του σταθμού ελέγχου στην στεριά.

Η διάρκεια των δοκιμών ήταν σχεδόν τέσσερις ώρες, κατά τις οποίες το πλοίο πραγματοποίησε ελιγμούς σε υψηλές αλλά και σε χαμηλές ταχύτητες, ενώ όλες οι δοκιμαστικές διαδικασίες διεξήχθησαν με επιτυχία.

Ο κ. Roger Holm, Πρόεδρος της Wärtsilä Marine Solutions ανέφερε: «Η Wärtsilä είναι δεσμευμένη στην ανάπτυξη τεχνολογιών οι οποίες θα επιτρέψουν ένα «’Εξυπνο Ναυτιλιακό» μέλλον. Στην εποχή της ψηφιοποίησης, το μελλοντικό «’Εξυπνο Ναυτιλιακό» οικοσύστημα θα περιλαμβάνει τη σύνδεση «έξυπνων» πλοίων με «έξυπνα» λιμάνια, επιτρέποντας έτσι μια ακόμα πιο αποδοτική χρήση πόρων. Θα μειώσει επίσης τις επιπτώσεις στο κλίμα ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την ασφάλεια».

Φωτό: wartsila.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.