Την προσοχή τους στα κρουαζιερόπλοια στρέφουν τα ναυπηγεία της Κίνας

Την προσοχή τους στα κρουαζιερόπλοια στρέφουν τα ναυπηγεία της Κίνας

190
Την προσοχή τους στα κρουαζιερόπλοια στρέφουν τα ναυπηγεία της Κίνας

Σύμφωνα με την China Daily, η ναυπηγική βιομηχανία της Κίνας μετατοπίζεται προς την αγορά των κρουαζιερόπλοιων, καθώς παρατηρείται μια αυξανόμενη τάση παραγγελιών τα τελευταία χρόνια για νέα υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια από μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας. Να σημειωθεί ότι μόνο το 2016 οι παραγγελίες για νέα κρουαζιερόπλοια αντιπροσώπευαν το 43% των συνολικών παραγγελιών για πλοία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Fu Chunhong, αντιπρόεδρος της κινεζικής οργανωτικής επιτροπής της Marintec China, δήλωσε ότι εκτός από την China State Shipbuilding Corporation υπάρχουν και αρκετοί άλλοι ναυπηγικοί όμιλοι όπως η China Shipbuilding Industry Corporation (CSSC) και η China Merchants Heavy Industry, οι οποίοι έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους προς την αγορά των κρουαζιερόπλοιων.

Το δημοσίευμα της China Daily αναφέρει ότι η πρώτη ναυπηγική μονάδα της Κίνας η οποία θα ειδικεύεται στη ναυπήγηση κρουαζιερόπλοιων πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το 2023. Η μονάδα αυτή θα βρίσκεται στα ναυπηγεία της Waigaoqiao Shipbuilding Co Ltd, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της CSSC.

Με τη δυναμική είσοδο της Κίνας στη ναυπήγηση κρουαζιερόπλοιων θα επέλθει έντονος ανταγωνισμός μεταξύ Ανατολής και Δύσης στο συγκεκριμένο τομέα, καθώς χώρες της Δύσης όπως η Ιταλία, η Γερμανία κ.ά κατέχουν σημαντικά μερίδια αγοράς στη ναυπήγηση κρουαζιερόπλοιων.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/INGO WAGNER

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.