Περιοριστικές πολιτικές σε πλοία που προσεγγίζουν λιμάνια της Κίνας

Περιοριστικές πολιτικές σε πλοία που προσεγγίζουν λιμάνια της Κίνας

81
Περιοριστικές πολιτικές σε πλοία που προσεγγίζουν λιμάνια της Κίνας

Το Swedish Club ανακοινώνει ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 τα λιμάνια της Κίνας τα οποία βρίσκονται εντός της ζώνης ECA στην Επαρχεία Τσετσιάνγκ, στο ανατολικό τμήμα της Κίνας, υπόκεινται σε απαιτήσεις αναφορικά με τις εκπομπές αερίων του θείου που εκπέμπουν τα πλοία. Συγκεκριμένα, όσα πλοία προσεγγίζουν τα λιμάνια της εν λόγω περιοχής, όπως τα λιμάνια Ningbo, Zhoushan, Jiaxing, Taizhou κ.ά., θα πρέπει να καταναλώνουν καύσιμα με ποσοστό σε θείο έως 0,5%.

Συγκεκριμένα, στις 24 Αυγούστου 2017 η MSA (Management Safety Agency) στο Τσετσιάνγκ εξέδωσε ειδοποίηση, σύμφωνα με την οποία από την 1η Σεπτεμβρίου τα πλοία που αγκυροβολούν σε λιμάνια της Επαρχείας δεν πρέπει να εκπέμπουν αέρια θείου σε επίπεδα ανώτερα του 0,5%. Εξαιρούνται πλοία που προσεγγίζουν τα λιμάνια για στρατιωτικούς σκοπούς ή αλιευτικά σκάφη.

Ο κανονισμός αυτός εξαιρείται επίσης για μια ώρα αφότου τα πλοία έχουν αγκυροβολήσει στα λιμάνια και για μια ώρα πριν την αναχώρηση των πλοίων από τα συγκεκριμένα λιμάνια.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.