Αυξημένες οι ληστρικές επιθέσεις σε πλοία

Αυξημένες οι ληστρικές επιθέσεις σε πλοία

468
Αυξημένες οι ληστρικές επιθέσεις σε πλοία

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ένα μέλος πληρώματος δεξαμενόπλοιου τραυματίστηκε όταν επιβιβάστηκαν στο πλοίο πέντε ένοπλοι ληστές ενώ αυτό ήταν αγκυροβολημένο στο Puerto La Cruz Anchorage, στη Βενεζουέλα την 1η Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει το κέντρο αναφοράς πειρατείας του IMB (International Maritime Bureau), οι ένοπλοι ληστές προσέγγισαν το πλοίο με βάρκα κρατώντας όπλα και μαχαίρια. Τα στοιχεία του IMB αναφέρουν ότι οι επιδρομείς επιτέθηκαν στον φρουρό ασφαλείας, τον έδεσαν και τον κράτησαν όμηρο. Ο υπεύθυνος της φρουράς ασφαλείας έστειλε ένα άλλο μέλος του πληρώματος για να ερευνήσει τυχόν στοιχεία παραβίασης στο πλοίο. Μόλις έγινε αντιληπτό ότι είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο επιδρομείς, αμέσως σήμανε συναγερμός.

Οι επιδρομείς αμέσως αποβιβάστηκαν από το πλοίο, αφού πρώτα κατάφεραν να κλέψουν προμήθειες και αναλώσιμα από το δεξαμενόπλοιο.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές της περιοχής για το συμβάν και έγινε γνωστό ότι ο φρουρός ασφαλείας βρέθηκε ελαφρά τραυματισμένος.

Φωτό:  ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ECPAD /SCH NICOLAS NELSON

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.