Αυτοματοποιημένο πλοίο σχεδιάζουν και οι Ιάπωνες

Αυτοματοποιημένο πλοίο σχεδιάζουν και οι Ιάπωνες

198
Αυτοματοποιημένο πλοίο σχεδιάζουν και οι Ιάπωνες

Σύμφωνα με το Bloomberg, η γιαπωνέζικη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, NΥΚ (Nippon Yusen Kaisha) σχεδιάζει να δοκιμάσει εντός του 2019 τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου επί ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Το πλοίο θα εκτελέσει δρομολόγιο από την Ιαπωνία προς τις Η.Π.Α. ενώ θα υπάρχει πλήρωμα επί του πλοίου ως μέτρο ασφαλείας σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Η εταιρεία έχει έρθει σε επαφή με εταιρείες από όλο τον κόσμο με στόχο να εργαστούν προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης μη επανδρωμένων πλοίων. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η NYK στοχεύει να κατασκευάσει πλήρως αυτοματοποιημένα πλοία για να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη και να περιορίσει τα ναυτικά ατυχήματα που οφείλονται σε ανθρώπινα λάθη.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι η NYK είχε έρθει σε επαφή πέρυσι με κατασκευαστές ραντάρ και εξοπλισμού επικοινωνίας των πλοίων για να μπορέσει να μελετήσει τεχνικές αποφυγής συγκρούσεων για χρήση από μη επανδρωμένα πλοία.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας στηρίζει την NYK και άλλες εταιρείες της χώρας στη συγκεκριμένη τους προσπάθεια και υποστηρίζει την θέσπιση εθνικών και διεθνών προτύπων για μη επανδρωμένα πλοία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JUSTIN LANE

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.