Rosneft και Trafigura διεισδύουν στην ινδική αγορά πετρελαίου

Rosneft και Trafigura διεισδύουν στην ινδική αγορά πετρελαίου

110
Rosneft και Trafigura διεισδύουν στην ινδική αγορά πετρελαίου

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο ρωσικός κολοσσός Rosneft, η Trafigura και το ρωσικό fund UCP εξαγόρασαν την ινδική πετρελαϊκή εταιρεία Essar Oil, έναντι $12,9 δις. Η εξαγορά αυτή ενισχύει τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ινδία, μιας αναδυόμενης αγοράς στον πετρελαϊκό τομέα.

O CEO της Rosneft, κ. Igor Sechin, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δήλωσε ότι με τη συγκεκριμένη εξαγορά δίνεται η δυνατότητα στη Rosneft να εισέλθει στη δυναμική αγορά της Ασίας και του Ειρηνικού ωκεανού.

Σε ό,τι αφορά την ζήτηση πετρελαίου από την Ινδία, αυτή αναμένεται να αυξηθεί κατά 5,9% μέχρι το 2020, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Goldman Sachs.

Η Rosneft με την απόκτηση της Essar Oil στοχεύει να διπλασιάσει τον όγκο διακίνησης πετρελαίου από το διυλιστήριο της Essar στο Vadinar και να δημιουργήσει εγκαταστάσεις πετροχημικών στην περιοχή.

Η Essar Group μέσα από τη συγκεκριμένη εξαγορά θα μπορέσει να μειώσει τα χρέη της κατά $11 δις, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters.

Φωτό: essar.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.