Προς μια νέα τελωνειακή ένωση Ηνωμένο Βασίλειο με Ε.Ε. ;

Προς μια νέα τελωνειακή ένωση Ηνωμένο Βασίλειο με Ε.Ε. ;

87
Προς μια νέα τελωνειακή ένωση Ηνωμένο Βασίλειο με Ε.Ε. ;

Το Ναυτικό Επιμελητήριο της Αγγλίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκθεση «Future Customs Arrangements», η οποία αναφέρεται σε προτάσεις για νέες τελωνειακές ρυθμίσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε. μετά την έξοδο της Αγγλίας από την Ένωση.

Σύμφωνα με την έκθεση απαιτείται μια νέα συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των χωρών της Ε.Ε. από την οποία μπορούν να επωφεληθούν και οι δύο πλευρές, ενώ αναφέρεται πως είναι απαραίτητη μια μεταβατική περίοδος μετά το Brexit προτού οριστικοποιηθεί κάποια νέα συμφωνία με βασικό άξονα τους δασμούς μεταξύ των δύο μερών.

Ο κ. Guy Platten, CEO του αγγλικού Ναυτικού Επιμελητηρίου τονίζει ότι «η έκθεση «Future Customs Arrangements» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την παροχή εγγυήσεων σε βρετανικές και ευρωπαϊκές ναυτιλιακές επιχειρήσεις για τη διευκόλυνση των εμπορικών τους συναλλαγών». Ο κ. Platten αναφέρθηκε σε μια νέα τελωνειακή ένωση μεταξύ Αγγλίας και Ε.Ε. με θετικά οικονομικά αποτελέσματα στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ο κ. Platten επεσήμανε επιπλέον ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πλέον την υποχρέωση να συνεργαστεί εποικοδομητικά με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, με στόχο την επίτευξη μιας ουσιαστικής συμφωνίας μεταξύ τους η οποία θα διασφαλίζει τα οικονομικά συμφέροντα όλων, τις θέσεις εργασίας και την ευημερία των πολιτών της Ε.Ε., η οποία σε ένα μεγάλο μέρος εξαρτάται από μια υγιή εμπορική σχέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και του Ηνωμένου Βασιλείου».

Φωτό:ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/TAL COHEN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.