Συμφωνίες μακροχρόνιας διάρκειας στον τομέα της μεταφοράς πετρελαίου

Συμφωνίες μακροχρόνιας διάρκειας στον τομέα της μεταφοράς πετρελαίου

166
Συμφωνίες μακροχρόνιας διάρκειας στον τομέα της μεταφοράς πετρελαίου

Η Nordic American Tankers Limited (NAT), ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος ιδιοκτήτης suezmax πλοίων στον κόσμο ανακοίνωσε ότι προχωρά σε χρονοναυλώσεις δύο πλοίων της στην Shell Oil για διάρκεια 18 μηνών, οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2017, αντίστοιχα. Η NAT, στο δελτίο Τύπου της αναφέρει ότι έχει ήδη τρεις συμφωνίες χρονοναύλωσης πλοίων της με την Shell, ενώ έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες συμφωνίες και με άλλες μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η Exxon Mobil, διάρκειας τριών έως και 18 μηνών.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που πετρελαϊκοί κολοσσοί, όπως η Shell, εμπιστεύονται για τις δραστηριότητές τους την NAT και τον μεγάλο στόλο από Suezmaxes που διαθέτει», δήλωσε ο κ. Herbjørn Hansson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της NAT.

Η εταιρεία διαθέτει μόνο πλοία τύπου Suezmax. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ανακοίνωσε πως έχει παραγγείλει τρία νέα δεξαμενόπλοια, τα οποία αναμένει να παραλάβει στα μέσα του 2018, ενώ μέχρι τα τέλη του 2018 εκτιμάται ότι ο στόλος της, μαζί με τα υπό ναυπήγηση πλοία της, θα φτάσει τα 63 δεξαμενόπλοια.

Φωτό: nat.bm

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.