Μεγάλο το ενδιαφέρον των Κινέζων για τον λιμένα του Ηρακλείου

Μεγάλο το ενδιαφέρον των Κινέζων για τον λιμένα του Ηρακλείου

90
Μεγάλο το ενδιαφέρον των Κινέζων για τον λιμένα του Ηρακλείου

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποίησαν επίσκεψη και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του λιμένα Ηρακλείου μέλη κινέζικης αποστολής από την επαρχία Χαϊνάν της Κίνας, με την ευκαιρία της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και εκπροσώπων του Γραφείου Εξωτερικών και Υπερπόντιων Κινέζων Υποθέσεων σε θέματα τουρισμού, ενέργειας, γεωργίας και ναυτιλίας.

Τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την κρουαζιέρα, την διαδικασία του homeport, τα ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία καθώς και τις προοπτικές του κλάδου. Οι υπηρεσίες και οι εγκαταστάσεις του λιμένα, η σημαντική γεωστρατηγική του θέση στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και η σύνδεσή του με την πόλη είναι θέματα για τα οποία τα μέλη της αποστολής έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.olh

Έπειτα από την ξενάγηση ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού κος Απόλλωνας Φιλιππής και η κα Γεωργία Στεφανάκη, μέλος του Δ.Σ. υποδέχθηκαν τα μέλη της Κινεζικής αποστολής στα γραφεία του Οργανισμού και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Φωτό: portheraklion.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.