Η Teekay Offshore προχωρά σε ανανέωση του στόλου της

Η Teekay Offshore προχωρά σε ανανέωση του στόλου της

143
Η Teekay Offshore προχωρά σε ανανέωση του στόλου της

H Teekay Offshore, θυγατρική της Teekay Corp., ανακοίνωσε την παραγγελία δύο DP2 shuttle tankers από τα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries, κατηγορίας Suezmax, με την προοπτική ναυπήγησης δύο επιπλέον στο μέλλον. Τα δύο νεοναυπηγηθέντα πλοία θα καταναλώνουν ως καύσιμο υγροποιημένο φυσικό αέριο προκειμένου να είναι ενεργειακά αποδοτικά και θα διαθέτουν υψηλή τεχνολογία πρόωσης για τη μείωση των αέριων ρύπων τους.

Τα νέα πλοία πρόκειται να παραδοθούν στην Teekay Offshore το 2019 και το 2020, αντίστοιχα, και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη Βόρεια Θάλασσα, σε συνεργασία με την Statoil.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου που έληξε στις 30 Ιουνίου 2017. Σύμφωνα με αυτά, η Teekay Offshore κατέγραψε ζημιές ύψους $16,4 εκατ., μειωμένες κατά 83% συγκριτικά  με τις ζημιές που είχε την αντίστοιχη περίοδο του 2016 ($100,1 εκατ.). Το πρώτο εξάμηνο του 2017 έκλεισε με κέρδη για την εταιρεία τα οποία ανήλθαν σε $4,8 εκατ. περίπου, σε αντίθεση με ζημιές ύψους $102,6 εκατ. που εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους.

Φωτό: teekay.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.