Απάντηση στην υπερπροσφορά χωρητικότητας η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας

Απάντηση στην υπερπροσφορά χωρητικότητας η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας

203
Απάντηση στην υπερπροσφορά χωρητικότητας η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας

«Μία από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η παγκόσμια ναυτιλία είναι η υπερπροσφορά χωρητικότητας, η οποία σε μακροπρόθεσμη βάση είναι απολύτως μη βιώσιμη», δηλώνει η Anne H. Steffensen, Γενική Διευθύντρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ένωσης των Δανών Εφοπλιστών. Για την ίδια, όπως και για τα μέλη της Ένωσης, η απάντηση μπορεί να έλθει είτε μέσω περισσότερων διαλύσεων είτε μέσω λιγότερων παραγγελιών πλοίων. Ωστόσο, για τους Δανούς εφοπλιστές ως βέλτιση λύση παραμένει η επίτευξη μίας ισχυρής και διατηρήσιμης παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, που θα οδηγήσει σε αύξηση και του παγκόσμιου εμπορίου προσφέροντας εργασία σε ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό πλοίων και με ικανοποιητικούς ναύλους.

Οι Δανοί εφοπλιστές εκφράζουν τη συγκρατημένη αισιοδοξία τους, πως η παγκόσμια οικονομία αφήνει «για τα καλά» πίσω την εποχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Την αισοδοξία τους τη στηρίζουν στη νέα εξαμηνιαία έρευνα από το «Citi Research», η οποία «βλέπει» βελτίωση του ΑΕΠ αλλά και των εταιρικών κερδών. Στην έκθεση σημειώνεται πως η παγκόσμια ανάπτυξη τροφοδοτείται από την καταγραφόμενη αύξηση του ΑΕΠ στις οκτώ από τις δέκα μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, γεγονός που ωθεί και την παγκόσμια οικονομία προς ένα θετικό πρόσημο ανάπτυξης.

Μεταξύ των λόγων που οδηγούν σε ανάκαμψη την παγκόσμια οικονομία είναι, σύμφωνα με την έρευνα «Citi Research», η συγκρατημένη οικονομική ανάπτυξη σε συνδυασμό με τον χαμηλό πληθωρισμό, ενώ τα χαμηλά επιτόκια ενισχύουν την τάση για νέες επενδύσεις και αύξηση της αποδοτικότητας του βιομηχανικού τομέα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/AN TU

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.