Πτώση στα dry, αυξητικές τάσεις στα wet

Πτώση στα dry, αυξητικές τάσεις στα wet

169
Πτώση στα dry, αυξητικές τάσεις στα wet

Dry

Σημάδια επιβράδυνσης κατέγραψε η αγορά, καθώς οι τιμές των ναύλων στην spot αγορά μειώνονται, ιδιαίτερα στην Ανατολή. Οι ναύλοι στα Capesizes για συμβόλαια ετήσιας διάρκειας κυμαίνονται στα 13.500/pdpr, ενώ οι ναύλοι στα Panamaxes ανέρχονται σε 11.000/pdpr για την ίδια χρονική περίοδο ναύλωσης στα δρομολόγια του Ατλαντικού, καθώς οι αγορές της Ανατολικής, Κεντρικής και Νότιας Αφρικής παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση. Σε ό,τι αφορά την περιοχή του Ειρηνικού, οι ναύλοι για συμβόλαια ετήσιας διάρκειας είναι πιθανό να μειωθούν πέριξ των $9.500/pdpr, λόγω της μείωσης που αναμένεται στα φορτία άνθρακα. Οι ναύλοι για τα Supramaxes για την ίδια περίοδο κυμαίνονται σε $9.000/pdpr στην περιοχή του Ειρηνικού και σε $10.250/pdpr στην περιοχή του Ατλαντικού.

Alibra Dry

Wet

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, μετά τη μείωση των αποθεμάτων του αμερικάνικου αργού την περασμένη εβδομάδα κατά 10,2 εκατ. βαρέλια. Τα μελλοντικά συμβόλαια για το Brent ανήλθαν σε $50,37/βαρέλι ημερησίως, ενώ τα αντίστοιχα συμβόλαια για το πετρέλαιο WTI (West Texas Intermediate) κατέγραψαν αύξηση  κατά 28 cents φτάνοντας τα $48,20/βαρέλι. Στη βάση αυτών των δεδομένων, σημειώνεται ζήτηση στη Δύση για MR2 tankers για χρονοναυλώσεις ενός έτους με την προοπτική για έναν επιπλέον χρόνο, αλλά απομένει να δούμε κατά πόσο θα υλοποιηθούν χρονοναυλώσεις. Την περίοδο αυτή οι ναύλοι στην αγορά των MR2 tankers κυμαίνονται στα $13.250/pdpr για συμβόλαια ετήσιας διάρκειας., ενώ τα Aframaxes επιτυγχάνουν για την αντίστοιχη περίοδο ναύλους κοντά στα $14.500.

Alibra Wet

Φωτό: scorpiotankers.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.