Ολοκληρώθηκε το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου

Ολοκληρώθηκε το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου

56
Ολοκληρώθηκε το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου

Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα το 22ο World Petroleum Congress, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τις 9 έως και τις 13 Ιουλίου 2017, με θέμα «Bridges to Our Energy Future».

Κορυφαία στελέχη πετρελαϊκών εταιρειών και εκπρόσωποι από πάνω από 90 χώρες έδωσαν το παρόν στο συνέδριο, για να συζητήσουν τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διεθνής πετρελαϊκή και ενεργειακή βιομηχανία, αλλά και να υπογραμμίσουν την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των χωρών.

Ο CEO της Turkish Petroleum, κ. Besim Sisman, τόνισε ότι η παγκόσμια ζήτηση για ενέργεια αυξάνεται, αλλά είναι όλο και πιο δύσκολο να γίνουν επενδύσεις, λόγω του υψηλού λειτουργικού κόστους και της χαμηλής τιμής του πετρελαίου.

Ο Πρόεδρος του World Petroleum Council επεσήμανε ότι ο τομέας πετρελαίου αντιμετωπίζει αυξανόμενες προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς ο πληθυσμός έχει αυξηθεί σημαντικά και η οικονομική ανάπτυξη έχει φέρει στην αγορά έναν μεγάλο αριθμό καταναλωτών.

Ο Γενικός Γραμματέας του OPEC, κ. Mohammed Barkindo, δήλωσε ότι τα κράτη-μέλη του Οργανισμού υποστηρίζουν την στάση των ηγετών της G-20, που έχουν δεσμευτεί να εφαρμόσουν πλήρως τη Συμφωνία των Παρισιού για την Αλλαγή του Κλίματος. «Παρά την αποχώρηση των ΗΠΑ, τα υπόλοιπα 19 μέλη της G-20 δήλωσαν ομόφωνα ότι η συμφωνία για την αλλαγή του κλίματος είναι “μη αναστρέψιμη” και ότι ο OPEC υποστηρίζει αυτήν την θέση», δήλωσε ο κ. Barkindo στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πετρελαίου.

Σε ομιλία του ο κ. Tillerson, ο πρώην Πρόεδρος και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Exxon Mobil Corp. τόνισε ότι «η ενέργεια είναι θεμελιώδους σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία και απαιτεί μεγάλες επενδύσεις υψηλού ρίσκου».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.