Αισιοδοξία για τα Containers; H ασθμαίνουσα Νότια Κορέα βλέπει πλέον αυξημένες τις...

Αισιοδοξία για τα Containers; H ασθμαίνουσα Νότια Κορέα βλέπει πλέον αυξημένες τις εξαγωγές της

102
Αισιοδοξία για τα Containers; H ασθμαίνουσα Νότια Κορέα βλέπει πλέον αυξημένες τις εξαγωγές της

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών της Νότιας Κορέας, η χώρα παρουσίασε σημαντική οικονομική ανάκαμψη τους τελευταίους μήνες, με τις εξαγωγές της, που αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των συνολικών εσόδων της χώρας, να έχουν αυξηθεί τον περασμένο Ιούνιο κατά 13,7%, συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2016. Ωστόσο, οι λιανικές πωλήσεις, οι οποίες αντανακλούν την ιδιωτική κατανάλωση της Νότιας Κορέας, υποχώρησαν κατά 0,9% τον περασμένο Μάιο σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο, λόγω της μειωμένης ζήτησης των καταναλωτών για smartphones.

Σε ό,τι αφορά την παραγωγή στις μεταλλευτικές και στις μεταποιητικές βιομηχανίες της χώρας, αυτή κατέγραψε αύξηση κατά 0,2% τον περασμένο Μάιο συγκριτικά με τον περασμένο Απρίλιο, σε αντίθεση με την βιομηχανία των υπηρεσιών της χώρας, η οποία μειώθηκε κατά 0,3%.

Οι επενδύσεις της Νότιας Κορέας στις κατασκευές υποχώρησαν κατά 1,6% τον περασμένο Μάιο συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2017, ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην εγχώρια αγορά υποχώρησαν κατά 14,8% τον περασμένο Ιούνιο, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2016.

Ο τουρισμός της χώρας παρουσιάζει πτωτική τάση τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα όταν αυτός προέρχεται από την Κίνα. Χαρακτηριστικά, τον περασμένο Μάρτιο, σημειώθηκε διψήφια πτώση στον αριθμό των Κινέζων που επισκέφτηκαν τη Νότια Κορέα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε αρκετά μεγάλο πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία της χώρας και κατ’ επέκταση και στην οικονομία της.

Οι αυξημένες εξαγωγές της Νότιας Κορέας δίνουν μια νέα ώθηση στις θαλάσσιες μεταφορές της χώρας, ιδίως στην αγορά των containerships, σε αντίθεση με το μειωμένο ρυθμό των εισαγωγών της σε πρώτες ύλες που έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά της dry bulk ναυτιλίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.