Σε έξοδό της από την συμφωνία του OPEC στοχεύει η Ρωσία

Σε έξοδό της από την συμφωνία του OPEC στοχεύει η Ρωσία

59
Σε έξοδό της από την συμφωνία του OPEC στοχεύει η Ρωσία

Σε ομαλή έξοδο της χώρας από την συμφωνία του OPEC για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου στοχεύει ο Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, κ. Alexander Novak, σύμφωνα με το πρακτορείο ενέργειας «Russian Energy Agency».

Όπως δήλωσε ο κ. Novak: «Μια ομαλή έξοδος από την συμφωνία του OPEC, αποτελεί μια λογική λύση, η οποία βέβαια θα πάρει μήνες να ολοκληρωθεί. Με μια απότομη ανάκαμψη της παραγωγής του πετρελαίου είναι σαφές ότι δεν θα επέλθει ισορροπία στην αγορά».

Ο κ. Novak ανέφερε επιπλέον ότι η διαχείριση των big data σε σχέση με την ενέργεια μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο στη μείωση του κόστους της ενέργειας, αλλά και στην βελτίωση της παραγωγής.

Επίσης, όπως ο ίδιος επεσήμανε, η διεθνής πετρελαϊκή βιομηχανία μπορεί να επηρεαστεί θετικά από τις ψηφιακές τεχνολογίες, την ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη, την βιοτεχνολογία, τις ενεργειακές τεχνολογίες κ.ά.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/YNΑ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.