Mετασκευές στην Ελλάδα: Υπάρχει μέλλον (;)

Mετασκευές στην Ελλάδα: Υπάρχει μέλλον (;)

1733
Mετασκευές στην Ελλάδα: Υπάρχει μέλλον (;)

Ένα αμερικανικό ταχύπλοο καταμαράν, κατασκευασμένο για πολεμικούς σκοπούς έφτασε λαβωμένο αυτές τις μέρες στην Ελλάδα προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα μετασκευής του, έτσι ώστε να εξυπηρετήσει ανάγκες της ελληνικής, και όχι μόνο, ακτοπλοΐας.

Ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος, που βρίσκεται στο πηδάλιο της Seajets, έφερε στην Ελλάδα το HSV-2, το οποίο αρχικά κατασκευάστηκε ως ταχύπλοο μεταγωγικό, (μπορεί να μεταφέρει ακόμα και άρματα μάχης) για τις ανάγκες των ΗΠΑ. Το σκάφος το οποίο είχε πουληθεί σε αραβικά συμφέροντα (ΗΑΕ) χτυπήθηκε από πύραυλο ενώ έπλεε ανοικτά της Υεμένης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά η γέφυρα και οι χώροι ενδιαίτησης αλλά και φιλοξενίας (μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού).  Άθικτες όμως παραμένουν οι μηχανές του caterpillar, που φτάνουν τα 48 ν.μ και οι οποίες έχουν την δυνατότητα, θεωρητικά τουλάχιστον, να μετατραπούν σε duel fuel.

Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, και σήμερα παραμένει “δεμένο” σε ναυπηγείο στο κόλπο της Ελευσίνας, καθώς έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις για τις δυνατότητες επισκευής του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.