Και εγένετο «Ocean Network Express»

Και εγένετο «Ocean Network Express»

167
Και εγένετο «Ocean Network Express»

Ιδρύθηκε και επίσημα η νέα συμμαχία «Ocean Network Express» (ONE), από τις εταιρείες Kawasaki Kisen Kaisha (K Line), Mitsui O.S.K. Lines (MOL) και Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK).

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενό μας άρθρο, πρόκειται για μια συνεργασία στον τομέα της θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, στο πλαίσιο της οποίας οι τρεις εταιρείες (K Line, MOL, NYK) θα ενοποιήσουν τις ναυτιλιακές τους δραστηριότητες, καθώς και την διαχείριση τερματικών σταθμών σε παγκόσμιο επίπεδο, με εξαίρεση όσους τερματικούς σταθμούς διαχειρίζονται στην Ιαπωνία.

Στις 7 Ιουλίου 2017 οι τρεις εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προχώρησαν στην δημιουργία μιας μητρικής εταιρείας της ONE στο Τόκιο και μιας εταιρείας εκμετάλλευσης στη Σιγκαπούρη.

Για την ίδρυση της ΟΝΕ, οι τρείς ιαπωνέζικες εταιρείες χρειάστηκε να πάρουν έγκριση όπου απαιτείτο από αρμόδιους φορείς για τη συμμόρφωσή τους με τους τοπικούς νόμους περί ανταγωνισμού. Μόνο η Νότια Αφρική δεν ενέκρινε την σύμπραξη των εταιρειών, καθώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού της χώρας απέρριψε την ίδρυση της συμμαχίας.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα οι K Line, MOL και NYK ανακοίνωσαν ότι θα καταφέρουν να πάρουν την απαιτούμενη έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Νότιας Αφρικής, πριν την 1η Απριλίου 2018, όταν και θα ξεκινήσει η ONE τη λειτουργία της.

Η «Ocean Network Express» εκτιμάται ότι θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες συμμαχίες στη ναυλαγορά των εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, καθώς υπολογίζεται ότι θα διαθέτει στόλο χωρητικότητας 1,4 εκατ. TEUs, ο οποίος θα δραστηριοποιείται σε 90 χώρες, κατέχοντας το 7% της παγκόσμιας αγοράς.

Φωτό: kline.co.id

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.