Η Diana Containerships ήρθε σε διακανονισμό με την RBS

Η Diana Containerships ήρθε σε διακανονισμό με την RBS

174
Η Diana Containerships ήρθε σε διακανονισμό με την RBS

Η Diana Containerships ανακοίνωσε ότι ήρθε σε διακανονισμό με την RBS (Royal Bank of Scotland) για τη δανειακή σύμβαση ύψους $148 εκατ. που είχαν συνάψει στις 10 Σεπτεμβρίου 2015 και της οποίας το ανεξόφλητο ποσό ανερχόταν σε $128,9 εκατ. O διακανονισμός αφορά την πληρωμή ποσού $85 εκατ. μέσα από την σύναψη άλλων δανειακών συμβάσεων.

Συγκεκριμένα, η Diana Containerships σύναψε δανειακή σύμβαση ύψους $35 εκατ. με την Addiewell Ltd. και άλλη μία ύψους $40 εκατ. με την Diana Shipping Inc., ενώ τα υπολειπόμενα $10 εκατ. προήλθαν από τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας.

Τα νέα δάνεια της εταιρείας έχουν χρονική διάρκεια 18 μηνών, με επιτόκιο 6% για τον πρώτο χρόνο, με 9% για τους επόμενους τρεις και με 12% για το τελευταίο τρίμηνο πριν τη λήξη των δανείων.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Συμεών Παληός, σχολίασε ότι «είμαστε πολύ ευτυχείς με την πλήρη και τελική διευθέτηση του δανείου με την RBS. Τα νέα δάνεια θα προσφέρουν στην εταιρεία την ευελιξία να επωφεληθεί από τις βελτιωμένες συνθήκες που επικρατούν στη ναυλαγορά των εμπορευματοκιβωτίων».

Η Diana Containerships διαθέτει έντεκα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, εκ των οποίων έξι κατηγορίας post-panamax και πέντε panamax.

Φωτό: dcontainerships.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.