Μειωμένα τα περιστατικά πειρατείας το 2017 σε σχέση με πέρυσι

Μειωμένα τα περιστατικά πειρατείας το 2017 σε σχέση με πέρυσι

104
Μειωμένα τα περιστατικά πειρατείας το 2017 σε σχέση με πέρυσι

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση για την πειρατεία του ICC International Maritime Bureau (IMB),  προκύπτει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2017 έχουν καταγραφεί συνολικά 87 περιστατικά πειρατείας στο IMB Piracy Reporting Centre, συγκριτικά με τα 97 περιστατικά την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, 63 πλοία κατελήφθησαν από πειρατές, 63 ήταν οι ναυτικοί που κρατήθηκαν όμηροι, 41 ναυτικοί απήχθησαν, τρεις τραυματίστηκαν και δύο έχασαν την ζωή του.

Το γεγονός ότι τα περιστατικά πειρατείας εμφανίζονται μειωμένα το πρώτο εξάμηνο του 2017, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του περασμένου έτους, οφείλεται συν τοις άλλοις, στη συνεργασία των αρχών της Μαλαισίας, της Ινδονησίας και των Φιλιππινών, που έχουν συμβάλει στη μείωση των πειρατικών επιθέσεων στην θαλάσσια περιοχή των Φιλιππινών.

Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο του 2017, εννέα επιθέσεις πειρατών καταγράφηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή , οι οποίες μειώθηκαν σε τέσσερις κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Παρ’όλα αυτά, οι Σομαλοί πειρατές συνεχίζουν να αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τα εμπορικά πλοία με την IMB να επισημαίνει ότι οι πλοίαρχοι που διέρχονται από περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως η Νιγηρία, θα πρέπει να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση και να υιοθετούν τις νεότερες πρακτικές ασφάλειας στα πλοία τους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/US JOINT CHIEFS OF STAFF

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.