Τα αυξημένα ατυχήματα σε bulkers οδηγούν σε εγρήγορση τις Βραζιλιανικές αρχές

Τα αυξημένα ατυχήματα σε bulkers οδηγούν σε εγρήγορση τις Βραζιλιανικές αρχές

261
Τα αυξημένα ατυχήματα σε bulkers οδηγούν σε εγρήγορση τις Βραζιλιανικές αρχές

Σύμφωνα με ανταποκριτές του P&I Club «West of England» στην Βραζιλία, αυξάνονται οι επιθεωρήσεις στους λιμένες της Βραζιλίας, μετά από σειρά πρόσφατων ατυχημάτων που έχουν καταγραφεί σε πλοία μεταφοράς χύδην ξηρών φορτίων (η περίπτωση του “STELLAR DAISY”).

Συγκεκριμένα, όλα τα πλοία ηλικίας 18 ετών και άνω, που πρόκειται να φορτώσουν φορτίο πυκνότητας τουλάχιστον 1,78 τόνων/κυβικό μέτρο, θα υπόκεινται σε επιθεώρηση κατά την άφιξη σε οποιοδήποτε λιμένα της Βραζιλίας, πριν από την έναρξη της φόρτωσης.

Πλοία με σημαία αλλοδαπής χώρας θα επιθεωρούνται από το Port State Control, αλλά οι επιθεωρήσεις θα επεκτείνονται και στα πλοία με σημαία Βραζιλίας, από τους τοπικούς επιθεωρητές του συγκεκριμένου κράτους σημαίας.

Οι επιθεωρήσεις αυτές για τα πλοία με βραζιλιάνικη σημαία είναι συμπληρωματικές της ετήσιας υποχρεωτικής επιθεώρησης που διενεργείται σε φορτηγά πλοία μεταφοράς χύδην φορτίων OO (Ore/Oil) και OBO (Ore/Bulk/Oil), ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η Βραζιλία σίγουρα αντέδρασε γρήγορα στα δυσάρεστα περιστατικά που συνέβησαν σε πλοία που φόρτωσαν από λιμάνια της, αυξάνοντας τους ελέγχους στα υπερήλικα πλοία που καταπλέουν στα λιμάνια της. Οι επιθεωρήσεις πρέπει να στοχεύουν όμως στην διαπίστωση δομικών προβλημάτων, μια επιχείρηση χρονοβόρα, με αποτέλεσμα ζημίες για το πλοίο σε χρόνους σταλιών (laytime).

Καταλήγοντας λέμε ναι σε όποιον έλεγχο διασφαλίζει την αξιοπλοΐα του πλοίου, αλλά θα πρέπει η διαδικασία ελέγχων να τυποποιηθεί αναλόγως, προς αποφυγή δυσάρεστων για όλους καθυστερήσεων.

Φωτό: portodesantos.com.br

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.