Σενάρια συγχώνευσης της OOCL με Cosco

Σενάρια συγχώνευσης της OOCL με Cosco

295
Σενάρια συγχώνευσης της OOCL με Cosco

Σιγήν ιχθύος τηρούν οι Orient Overseas Container Line (OOCL) και Cosco σε σχέση με τα σενάρια συγχώνευσής τους που δημοσίευσε η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το σενάριο προβλέπει την εξαγορά από την κινεζική κρατική Cosco της OOCL, εταιρεία που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, με το τίμημα να ανέρχεται στα $4 δις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύματα κάνουν λόγο για εξαγορά της OOCL από την Cosco. Τον περασμένο Ιανουάριο, παρόμοιο δημοσίευμα ανάγκασε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της OOCL να απευθυνθεί στο προσωπικό της εταιρείας του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, περιγράφοντας τα σενάρια εξαγοράς της εταιρείας ως αναληθή.

Οι δύο εταιρείες συμμετέχουν στη συμμαχία εταιρειών «Ocean Alliance» μαζί με τις CMA-CGM και την Evergreen, η οποία συστάθηκε τον Απρίλιο.

Έκθεση της Drewry που δημοσιεύτηκε σχετικά με την πιθανή συγχώνευση των δύο κολοσσών της αγοράς των containers, αναφέρει ότι εφόσον τελεσφορήσει η συμφωνία, θα αποτελέσει «μεγάλη νίκη» για την κινεζική κρατική Cosco.

Φωτό: oocl.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.