140 τουλάχιστον νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου στο Πακιστάν

140 τουλάχιστον νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου στο Πακιστάν

70
140 τουλάχιστον νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου στο Πακιστάν

Βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε πετρέλαιο ανετράπη και εξερράγη σήμερα, κεντρικά του Πακιστάν, ενώ κινείτο σε αυτοκινητόδρομο στην πόλη Μπαχαβαλπούρ.

Ο τραγικός απολογισμός της έκρηξης ήταν να χάσουν την ζωή τους 140 τουλάχιστον άτομα, που βρίσκονταν στον τόπο του δυστυχήματος, ενώ άλλα 80 τουλάχιστον άτομα τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, υπήρξε διαρροή πετρελαίου μετά την ανατροπή του οχήματος και όσα άτομα βρίσκονταν στο σημείο επιχείρησαν να το συλλέξουν σε δοχεία. Πιθανότατα η έκρηξη οφείλεται σε τσιγάρο που ήρθε σε επαφή με τα καύσιμα, με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί δεκάδες άνθρωποι.

Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ελικόπτερα του Στρατού έχουν απομακρύνει από την περιοχή τους τραυματισμένους για να τους μεταφέρουν στα πλησιέστερα νοσοκομεία, για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πετρελαιοφόρο ανετράπη όταν ο οδηγός του, για άγνωστο προς το παρόν λόγο, έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Φωτό:ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/FAISAL KAREEM

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.