Φώτα… ελληνικά στα μεγαθήρια της παγκόσμιας κρουαζιέρας

Φώτα… ελληνικά στα μεγαθήρια της παγκόσμιας κρουαζιέρας

753
Φώτα… ελληνικά στα μεγαθήρια της παγκόσμιας κρουαζιέρας

Το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας φαίνεται πως έχουν προσελκύσει ελληνικές κατασκευάστριες εταιρείες ναυτιλιακού εξοπλισμού, οι οποίες διακρίνονται πλέον διεθνώς για την καινοτομία και την ποιότητα των προϊόντων τους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η SeaBright, ελληνική επιχείρηση που ειδικεύεται στον τομέα φωτισμού πλοίων και στα ηλεκτρολογικά. Η SeaBright είχε υπογράψει συμβόλαιο με τα γαλλικά ναυπηγεία STX France για την παράδοση όλων των τεχνικών φωτιστικών (εσωτερικών και εξωτερικών) καθώς και προβολέων τεχνολογίας LED, στο project «Meraviglia»

Πιο συγκεκριμένα, το -σε εξέλιξη- project, αφορά τη ναυπήγηση των αδερφών- κρουαζιερόπλοιων «MSC Meraviglia» και «MSC Bellissima», για λογαριασμό της ελβετικής MSC Cruises. Πρόκειται για δύο από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου, καθώς το νεοναυπηγηθέν «MSC Meraviglia» θεωρείται το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει χτιστεί από ναυπηγείο ευρωπαϊκών συμφερόντων. Η ολοκλήρωση του project θα πραγματοποιηθεί με την παράδοση του δεύτερου κρουαζιερόπλοιου, «MSC Bellissima», το Μάρτιο του 2019.

Για τη SeaBright όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2014, με την πρώτη συμμετοχή της εταιρείας στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση SMM, στο Αμβούργο. Η SeaBright κατάφερε από την πρώτη κιόλας στιγμή να ξεχωρίσει και προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών εταιριών για την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της, μεταξύ αυτών και ενός buyer των γαλλικών ναυπηγείων STX France.

Ακολούθησε λογιστικός και παραγωγικός έλεγχος των ναυπηγείων από απεσταλμένους, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα για να αξιολογήσουν τη δυνατότητα της SeaBright να συμβαδίσει με τους απαιτητικούς ρυθμούς του ναυπηγείου καθώς και να διαπιστώσουν αν η εταιρεία διαθέτει την απαραίτητη χρηματοοικονομική ρευστότητα για να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα. Αφού η SeaBright πέρασε επιτυχώς όλα τα τεστ, κατέληξε στην υπογραφή του συμβολαίου με το ναυπηγείο.

Σημειώνεται πως η SeaBright βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για την περαιτέρω συνεργασία της με το ναυπηγείο, καθώς τα προϊόντα της εταιρείας έλαβαν τις καλύτερες κριτικές, τόσο για την ποιότητα της εγκατάστασης, όσο και για τη σχέση ποιότητας- τιμής των προΐοντων.

Με αφορμή την παράδοση του πρώτου εκ των δύο κρουαζιερόπλοιων, οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν στα Ναυτικά Χρονικά:

Αναστάσιος Μάλλιος (CEO): «Κομβικό σημείο για την εταιρία μας είναι η ένταξη της στην αγορά της κρουαζιέρας, δεδομένης της εκτεταμένης ανάπτυξης της. Αποτέλεσμα επιμονής και διαρκούς επένδυσης στην ποιότητα και ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας.»

Παναγιώτης Μάλλιος (Managing Director/ Head of R&D): «Με το έργο αυτό αποδείξαμε πως κατέχουμε την κατάλληλη τεχνογνωσία έτσι ώστε να στηρίξουμε ένα από τα μεγαλύτερα παραδοτέα project παγκοσμίως για το 2017. Επίσης να σημειωθεί πως για το έτος 2016-2017 παραδώσαμε πάνω από 25 νεότευκτα πλοία διαφόρων κατηγοριών σε ολόκληρο τον κόσμο.»

Ηλίας Μάλλιος (Export Manager): «Μέσα από τέτοιου είδους project αποκτάμε εμπειρίες και γνώσεις οι οποίες συμβάλλουν στην εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρίας μας στη “Μέκκα” της κρουαζιέρας, το Miami, όπου βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με εταιρία- κολοσσό της κρουαζιέρας για την αναβάθμιση του στόλου της σε LED.»

Γενικά χαρακτηριστικά πλοίου:
Όνομα: MSC MERAVIGLIA
Τύπος: Κρουαζιερόπλοιο
Μήκος: 315 MTR – 15 PASSENGER DECKS
Πλάτος: 43 MTR
Επιβάτες: 4.500/1536 CREW
Ναυπηγείο: STX FRANCE
Παράδοση: 4/6/17
Godmother: Sophia Loren

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.