H Rolls-Royce θα παρέχει ισχύ στο μεγαλύτερο υβριδικό ferry στον κόσμο

H Rolls-Royce θα παρέχει ισχύ στο μεγαλύτερο υβριδικό ferry στον κόσμο

259
H Rolls-Royce θα παρέχει ισχύ στο μεγαλύτερο υβριδικό ferry στον κόσμο

Η εταιρεία Rolls-Royce έλαβε μια παραγγελία για 4 κινητήρες diesel B33:45L που θα τροφοδοτήσουν με ισχύ το μεγαλύτερο στον κόσμο υβριδικό πλοίο ferry το οποίο κατασκευάζεται για τη νορβηγική εταιρεία κρουαζιέρας και μεταφορών, Color Line.

Το πλοίο έχει σχεδιαστεί από την εταιρεία Fosen και θα ναυπηγηθεί στο Ulstein Verft στη Νορβηγία.  Πρόκειται για ένα υβριδικό πλοίο το οποίο θα συνδυάζει το diesel και την ηλεκτρική ενέργεια. Οι μπαταρίες του θα επαναφορτίζονται μέσω καλωδίου τροφοδοσίας με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια από τις εγκαταστάσεις της Color Line στην στεριά, ή θα επαναφορτίζονται από τις γεννήτριες του πλοίου. Το μήκους 160 μέτρων πλοίο θα έχει χωρητικότητα 2.000 επιβατών και 500 αυτοκινήτων.

Οι τέσσερις κινητήρες από την Rolls-Royce είναι προγραμματισμένοι να παραδοθούν τον Μάρτιο του 2018.

Ο πετρελαιοκινητήρας Bergen B33:45 In-line της Rolls-Royce διατίθεται με έξι, οκτώ ή εννιά κυλίνδρους, ενώ μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί σχεδόν 60 τέτοιοι κινητήρες. Παραγγελίες έχουν γίνει για διάφορους τύπους πλοίων από όλο τον κόσμο, όπως για παράδειγμα από τη Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τον Καναδά, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη και τη Νέα Ζηλανδία.

Φωτό: rolls-royce.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.