Αυξήθηκαν οι εισαγωγές της Ν. Κορέας σε ΥΦΑ

Αυξήθηκαν οι εισαγωγές της Ν. Κορέας σε ΥΦΑ

51
Αυξήθηκαν οι εισαγωγές της Ν. Κορέας σε ΥΦΑ

Τον περασμένο Μάιο καταγράφηκε αύξηση ύψους 12,4% στις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ν. Κορέας, συγκριτικά με τις εισαγωγές του αντίστοιχου μήνα το 2016.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Ν. Κορέα, η δεύτερη χώρα εισαγωγής ΥΦΑ παγκοσμίως, εισήγαγε τον περασμένο μήνα 2,49 εκατ. τόνους LNG, συγκριτικά με τα 2,21 εκατ. τόνους που είχε εισάγει τον ίδιο μήνα πέρσι.

Το Κατάρ, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ΥΦΑ του κόσμου, ήταν για μια ακόμη φορά ο κύριος προμηθευτής της Ν. Κορέας, προμηθεύοντάς την με 648.321 τόνους τον περασμένο μήνα, με την Αυστραλία να αποτελεί τον δεύτερο προμηθευτή με 509.230 τόνους ΥΦΑ, και ακολούθησαν η Μαλαισία, το Ομάν, η Ινδονησία, η Ρωσία, η Αλγερία, οι ΗΠΑ κ.ά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Kogas, η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Ν. Κορέας, ανακοίνωσε ότι έχει πρόσφατα ξεκινήσει τη λειτουργία τριών νέων δεξαμενών αποθήκευσης ΥΦΑ, με αποτέλεσμα να αυξηθεί περαιτέρω στο μέλλον ο όγκος φορτίου που θα διαχειρίζεται. Η Kogas με τις εισαγωγές της καλύπτει το 96% περίπου της ζήτησης της Ν. Κορέας σε ΥΦΑ.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/CPC CORP

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.