Το Κατάρ αντιδρά στο εναέριο εμπάργκο των αραβικών χωρών

Το Κατάρ αντιδρά στο εναέριο εμπάργκο των αραβικών χωρών

255
Το Κατάρ αντιδρά στο εναέριο εμπάργκο των αραβικών χωρών

Μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν και της Αιγύπτου να ανασταλούν οι πτήσεις από και προς το Κατάρ με στόχο την προστασία των πολιτών των συγκεκριμένων αραβικών χωρών από τρομοκρατική απειλή, έχουν υπάρξει έντονες αντιδράσεις από τη μεριά του Κατάρ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Akbar Al Baker, CEO της Qatar Airways, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο «Saudi Press Agency», επέκρινε την στάση των τεσσάρων χωρών αναφέροντας ότι η απόφαση για την αναστολή των πτήσεων είναι παράνομη και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Ο κ. Baker έχει επιπλέον απευθύνει έκκληση στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), με στόχο να κηρυχθεί η απόφαση των αραβικών χωρών ως παράνομη και να επιλυθεί το ζήτημα άμεσα.

Από την πλευρά τους, οι Οργανισμοί των Αεροπορικών Μεταφορών της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν ανακοίνωσαν ότι όσες πτήσεις, ιδιωτικές ή charter, από εταιρείες άλλων χωρών πλην του Κατάρ,, πραγματοποιούνται μέσω του Κατάρ, θα πρέπει να έχουν εκ των προτέρων υποβάλλει σχετική αίτηση για άδεια 24 ώρες πριν διασχίσουν τον εναέριο χώρο των αραβικών χωρών. Η αίτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει ονόματα και εθνικότητες των πληρωμάτων και των επιβατών καθώς και χαρακτηριστικά των φορτίων που μεταφέρονται αεροπορικώς.

Φωτό: qatarairways.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.