Βύθιση ινδονησιακού φορτηγού πλοίου με 15μελές πλήρωμα

Βύθιση ινδονησιακού φορτηγού πλοίου με 15μελές πλήρωμα

311
Βύθιση ινδονησιακού φορτηγού πλοίου με 15μελές πλήρωμα

Ινδονησιακό φορτηγό πλοίο βυθίστηκε εχθές ενώ έπλεε στα Στενά της Μαλάκα, σε έναν από τους πλέον κομβικούς και πολυσύχναστους διαύλους ναυσιπλοΐας στον κόσμο, μεταξύ της Μαλαισίας και την ινδονησιακής νήσου Σουμάτρα, όπως ανακοίνωσαν οι μαλαισιανές Αρχές.

Όπως προκύπτει από τις έως τώρα διαθέσιμες πληροφορίες, το φορτηγό πλοίο «ΚΜ Avatar», στο οποίο επέβαιναν 15 μέλη πληρώματος, βυθίστηκε στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Keling, στα Στενά της Μαλάκα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι τοπικές Αρχές για την παροχή βοήθειας στο βυθιζόμενο πλοίο, στέλνοντας ελικόπτερο καθώς και σκάφος της Ακτοφυλακής για την διάσωση των μελών του πληρώματος.

Από το 15μελές πλήρωμα διασώθηκαν 13 άτομα, από το παραπλέον Ro/Ro Undine, ενώ αγνοούνται ακόμα ο καπετάνιος αλλά και ο μάγειρας του ινδονησιακού φορτηγού. Η επιχείρηση έρευνας για τους δύο αγνοούμενος ναυτικούς συνεχίζεται μέχρι αυτήν την ώρα.

Οι αιτίες του ναυτικού δυστυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά υψηλόβαθμα στελέχη από την Malaysian Maritime Enforcement Agency (MMEA) αποδίδουν την βύθιση του φορτηγού πλοίου στις κακές καιρικές συνθήκες και τη σφοδρή θαλασσοταραχή που μαινόταν στην περιοχή.

Φωτό: Malaysia Coast Guard/YouTube

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.