Συνάντηση του ΥΝΑΝΠ με το προεδρείο του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων

Συνάντηση του ΥΝΑΝΠ με το προεδρείο του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων

134
Συνάντηση του ΥΝΑΝΠ με το προεδρείο του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων

Το προεδρείο του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων, δέχτηκε σήμερα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο των επαφών του με όλους τους φορείς της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Ιωάννης Κοτζιάς, ενημέρωσε τον κ. Κουρουμπλή για το επικείμενο Παγκόσμιο Συνέδριο Ναυλομεσιτών, που οργανώνει ο Σύνδεσμος στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Πειραιάς 2017».

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Άγγελος Παύλου, δήλωσε ότι πάγια επιδίωξη του Συνδέσμου είναι να παραμείνουν οι Έλληνες ναυλομεσίτες στα υψηλά ποιοτικά επίπεδα της Ελληνικής Ναυτιλίας, κάτι που επιτυγχάνεται με καλλιέργεια των διαπροσωπικών επαφών, ώστε να ανταπεξέρχεται ο κλάδος στις δυσκολίες του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, Δημήτρης Κιττές, δήλωσε ότι σκοπός του Συνεδρίου είναι να δημιουργηθούν και διαπροσωπικές επαφές των ναυλομεσιτών από όλο τον κόσμο. Ο κ. Κιττές τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει ο Σύνδεσμος Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων στην εκπαίδευση και τη μεταλαμπάδευση θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων σε νέα στελέχη του κλάδου, κάτι που γίνεται όπως είπε, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Ο κ. Κουρουμπλής, από την πλευρά του, δήλωσε ότι στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για διεθνή προβολή της ελληνικής ναυτιλίας και κάθε επιχειρηματική προσπάθεια με χαρακτήρα εξωστρέφειας. Ανέφερε ακόμα ότι το Υπουργείο δρομολογεί προσπάθειες, για να αλλάξει πρόσωπο ο Πειραιάς και να γίνει ένα σύγχρονο ναυτιλιακό κέντρο, με αφορμή τις αλλαγές που επέρχονται στο Λονδίνο, λόγω του Brexit. Πρόσθεσε τέλος, ότι είναι σε εξέλιξη επαφές με εταιρίες, για να έρθουν στην Ελλάδα υπηρεσίες που άπτονται της Ναυτιλίας.

Φωτό: yen.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.