Αύξηση 500% στις παραγγελίες της Hyundai Heavy Industries

Αύξηση 500% στις παραγγελίες της Hyundai Heavy Industries

145
Αύξηση 500% στις παραγγελίες της Hyundai Heavy Industries

Η Hyundai Heavy Industries (HHI), ο μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος του κόσμου, ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του έτους έως και τα τέλη Μαΐου, έχει δεχτεί παραγγελίες για 69 πλοία, συνολικής αξίας $3,8 δις. Οι παραγγελίες αυτές αντιπροσωπεύουν αύξηση ύψους 500%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, όταν και είχε λάβει παραγγελίες για 12 μόνο πλοία, συνολικής αξίας $1 δις. Όπως ανακοίνωσε η HHI, μόνο τον περασμένο Μάιο, οι παραγγελίες της αφορούσαν 20 νέα πλοία, συνολικής αξίας $1,3 δις.

Σύμφωνα με την Clarksons, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους, το 67% των παραγγελιών που είχε δεχτεί η HHI αφορoύσε 28 πλοία μεταφορικής ικανότητας 100.000 DWT και άνω, ενώ το 50% των παραγγελιών της αφορούσε σε 14 πλοία, κατηγορίας VLCC.

Στην ανακοίνωσή της η HHI τόνισε το γεγονός ότι η αξία των παραγγελιών που έχει λάβει από τις αρχές του 2017 έως και τώρα αντιπροσωπεύουν το 51% του στόχου που είχε θέσει ο ναυπηγικός όμιλος για το τρέχον έτος ($7,5 δις).

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της HHI, λαμβάνοντας υπόψη ότι η HHI δέχεται τον τελευταίο καιρό κυρίως παραγγελίες για πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς και πλοίων κατηγορίας VLCC, αναμένεται ότι ο όμιλος θα υπερβεί τον ετήσιο στόχο που έχει θέσει για το τρέχον έτος.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JEON HEON-KYUN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.