Η Euronav NV προχωρά σε πώληση πλοίου της

Η Euronav NV προχωρά σε πώληση πλοίου της

472
Η Euronav NV προχωρά σε πώληση πλοίου της

Η Euronav NV ανακοίνωσε ότι πούλησε ένα από τα δύο παλαιότερα πλοία που διαθέτει. Συγκεκριμένα, το δεξαμενόπλοιο «TI Topaz», κατηγορίας VLCC,  πουλήθηκε έναντι $21 εκατ. Σύμφωνα με την εταιρεία τα οικονομικά αποτελέσματα της πώλησης θα καταγραφούν στις οικονομικές καταστάσεις του δευτέρου τριμήνου του 2017.

Η παράδοση του «TI Topaz» στο νέο ιδιοκτήτη, του οποίου το όνομα δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους πριν τη διεξαγωγή του τρίτου special survey, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από το νέο ιδιοκτήτη του πλοίου.

Με την ενέργεια αυτή, η Euronav στοχεύει στην ανανέωση του στόλου της με νέα πλοία προηγμένης τεχνολογίας, καθώς πρόσφατα είχε γίνει γνωστό ότι η εταιρεία παρήγγειλε από τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries δυο Suezmax πλοία, κατηγορίας Ice Class 1C. Τα πλοία θα είναι υψηλών προδιαγραφών καθώς θα διαθέτουν ενισχυμένη δομή από χάλυβα αλλά και σύστημα ελέγχου εκπομπών αέριων ρύπων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το «TI Topaz», μεταφορικής ικανότητας 319.430 DWT, ναυπηγήθηκε το 2002 και εντάχθηκε στον στόλο της Euronav NV στις αρχές του 2005, συνεισφέροντας σημαντικά στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, κυρίως σε περιόδους με υψηλές τιμές ναύλων, όπως τα έτη 2005, 2006, 2008, 2010, 2015 και 2016.

Φωτό: euronav.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.