H WSS σχεδιάζει παραδόσεις σε πλοία με τη χρήση drones

H WSS σχεδιάζει παραδόσεις σε πλοία με τη χρήση drones

556
H WSS σχεδιάζει παραδόσεις σε πλοία με τη χρήση drones

Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών πρακτόρευσης πλοίων Wilhelmsen Ships Service (WSS), η οποία εδρεύει στη Νορβηγία, αποκάλυψε τα σχέδιά της για την έναρξη παραδόσεων σε πλοία με τη χρήση drones, μια ριζοσπαστική αλλαγή στον τομέα των πρακτορεύσεων.

Ο κ. Marius Johansen, VP Business Solutions & Marketing της WSS Ships Agency εξηγεί: «Είτε πρόκειται για παραδόσεις κρίσιμων εγγράφων ή ιατρικών προμηθειών ζωτικής σημασίας, είτε για επιθεωρήσεις δεξαμενών ή παρακολούθηση επιπέδων φορτίου και αποθεμάτων, πιστεύουμε πως οι ημιαυτόνομες πτήσεις με drone μπορούν να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν περαιτέρω αυτά που μπορεί να  προσφέρει η ομάδα πρακτόρων μας στους πελάτες».

Πέρα από το γεγονός ότι μπορούν να απαλλάξουν  από την ανάγκη για λάντζες, καθώς και να μειώσουν τους  χρόνους παράδοσης, ο κ. Johansen εκτιμά πως οι πτήσεις με drones μπορούν ακόμη να μειώσουν και τα κόστη παράδοσης.

Η έναρξη ενός δοκιμαστικού έργου μεγάλης κλίμακας σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια στον κόσμο το 2017, παρά την πολυπλοκότητα των παγκόσμιων αεροπορικών κανονισμών και των περιορισμών που επιβάλλονται στα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, δείχνει πως η παράδοση με χρήση drones της WSS ήρθε για να μείνει.

Φωτό: wilhelmsen.com

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.