Η Odfjell επεκτείνει το στόλο της

Η Odfjell επεκτείνει το στόλο της

81
Η Odfjell επεκτείνει το στόλο της

Ο νορβηγικός όμιλος Odfjell ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην αγορά ενός ακόμα chemical tanker, κατηγορίας handy, από την εταιρεία «MOL Chemical Tankers», έναντι $25,5 εκατ. Πρόκειται για το πλοίο «Argent Eyebright», χωρητικότητας 33.609 DWT, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2009 από τα ναυπηγεία «Kitanihon» στην Ιαπωνία.

Από τις αρχές του 2017 το πλοίο ήταν χρονοναυλωμένο στην Odfjell, η οποία στο τέλος της ναύλωσης αποφάσισε να το αγοράσει, ως μέρος της στρατηγικής της προς ανανέωση του στόλου της. Με την ένταξή του στον στόλο της Odfjell, το «Argent Everbright, το οποίο διαθέτει 16 ανοξείδωτες δεξαμενές, πρόκειται να μετονομαστεί και θα φέρει πλέον τη σημαία του Διεθνούς Νηολογίου της Νορβηγίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο νορβηγικός όμιλος διαθέτει προς το παρόν 80 πλοία (chemical tankers και gas carriers), μεταφορικής ικανότητας από 4.000 έως 75.000 DWT και στοχεύει στα επόμενα χρόνια να αυξήσει τον αριθμό τους σε 100.

Φωτό: odfjell.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.