Τελετή ονοματοδοσίας για το πρώτο πλοίο ανεφοδιασμού και διανομής καυσίμου LNG που...

Τελετή ονοματοδοσίας για το πρώτο πλοίο ανεφοδιασμού και διανομής καυσίμου LNG που ναυπηγήθηκε στην Ευρώπη

345
Τελετή ονοματοδοσίας για το πρώτο πλοίο ανεφοδιασμού και διανομής καυσίμου LNG που ναυπηγήθηκε στην Ευρώπη

Το πλοίο με την ονομασία «Coralius», το πρώτο πλοίο ανεφοδιασμού και διανομής καυσίμου LNG που ναυπηγήθηκε στην Ευρώπη, έλαβε το όνομά του στις 22 Μαΐου από την κα. Johanna Lamminen, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Skangas και Διευθύνουσα Σύμβουλο της Gasum.

Η κατασκευή του πλοίου ανατέθηκε από τις ιδιοκτήτριες εταιρείες Anthony Veder και Sirius Shipping στην ναυπηγική εταιρεία Royal Bodewes στην Ολλανδία. Το νέο αυτό πλοίο θα προσφέρει υπηρεσίες ανεφοδιασμού με καύσιμο LNG για την Skangas, θυγατρική της Gasum, ενώ θα δραστηριοποιείται κυρίως στη Βόρεια Θάλασσα, την περιοχή Skagerak και τη Βαλτική Θάλασσα. Με αυτό τον τρόπο, η Skangas θα μπορεί να εξυπηρετεί καλύτερα τους πελάτες της σε όλα τα λιμάνια των Σκανδιναβικών χωρών.

Το 1A Ice Classed πλοίο «Coralius» είναι σχεδιασμένο για να μπορεί να ξεφορτώνει με ασφάλεια μεγάλες ποσότητες LNG προς το πλοίο παραλαβής σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το πλοίο είναι επίσης εξοπλισμένο με υπερσύγχρονο εξοπλισμό μεταφοράς LNG, έχει ειδικά σχεδιασμένο κατάστρωμα για ασφαλείς side-by-side δραστηριότητες, ενώ έχουν εγκατασταθεί και ειδικά βαρούλκα για να επιτρέπουν ασφαλείς και γρήγορες διαδικασίες πρόσδεσης.

Φωτό:skangas.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.