Αυξάνει τον υπό διαχείριση στόλο της η Nakilat Shipping Qatar Limited

Αυξάνει τον υπό διαχείριση στόλο της η Nakilat Shipping Qatar Limited

197
Αυξάνει τον υπό διαχείριση στόλο της η Nakilat Shipping Qatar Limited

Η ναυτιλιακή εταιρεία Nakilat, με έδρα στο Κατάρ, ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει τη διαχείριση του πλοίου «Onaiza», κατηγορίας Q-Flex LNG carrier και χωρητικότητας 210.150 κυβικών μέτρων από τη μέχρι πρότινος διαχειρίστριά του, την Shell International Trading and Shipping Company Limited (STASCo). Το πλοίο είναι ιδιοκτησίας της Nakilat αλλά η διαχείρισή του είχε δοθεί στην STASCo.

Η ανάληψη της διαχείρισης του πλοίου αποτελεί μέρος της συμφωνίας που είχε συναφθεί τον περασμένο Οκτώβριο μεταξύ της Nakilat και της STASCo, με βάση την οποία η Nakilat, μέσω της θυγατρικής της Nakilat Shipping Qatar Limited (NSQL), θα αναλάμβανε τη διαχείριση 25 πλοίων που μέχρι πρότινος διαχειριζόταν η STASCo.

Το “Onaiza”, αποτελεί το έβδομο κατά σειρά πλοίο του οποίου τη διαχείριση αναλαμβάνει η NSQL από την STASCo μέσα σε διάστημα λίγων μηνών. Η ανάληψη της διαχείρισης των υπολοίπων πλοίων από την NSQL πρόκειται να γίνει σταδιακά τους επόμενους μήνες και αποτελεί ορόσημο για τη Nakilat αφού πλέον θα διαχειρίζεται η ίδια τα πλοία της.

Με την ανάληψη της διαχείρισης του Onaiza, η NSQL θα διαχειρίζεται πλέον 15 πλοία, εκ των οποίων τα 11 μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και τα υπόλοιπα 4 υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο (LPG).

Φωτό: nakilat.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.