Ειδήσεις από τις διεθνείς χρηματαγορές

Ειδήσεις από τις διεθνείς χρηματαγορές

54
Ειδήσεις από τις διεθνείς χρηματαγορές

Ιστορικά υψηλά για S&P500 και Nasdaq με τάσεις συγκράτησης

Σε ιστορικά υψηλά κινήθηκαν οι δείκτες των S&P 500 και Nasdaq τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. Ωστόσο, την Τετάρτη οι δείκτες σημείωσαν μεγάλη πτώση εξαιτίας των ειδήσεων που κάνουν λόγο για διαρροή απόρρητων πληροφοριών από τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump προς τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών. Ο Nasdaq έφτασε τις 6.169 μονάδες την Τρίτη, για να διορθώσει την Τετάρτη στις 6.000 μονάδες, ενώ ο S&P500 άγγιξε τις 2.400 μονάδες. Τέλος, ο Dow Jones κινείτο έως και την Τρίτη λίγο κάτω από τις 21.000 μονάδες για να «βυθιστεί» στις 20.600 την Τετάρτη.

Πετρέλαιο

Οι τιμές πετρελαίου παρουσίασαν άνοδο την περασμένη εβδομάδα, με το Brent να κινείται στα επίπεδα των $52,6 /βαρέλι και το αμερικανικό αργό στα $49,4/βαρέλι), καθώς οι αγορές επηρεάστηκαν από την μεγαλύτερη του αναμενομένου μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ (5,2 εκατ. βαρέλια, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων των αναλυτών που ανέμεναν περιορισμό κατά 1,8 εκατ. βαρέλια). Τα συνολικά αποθέματα των ΗΠΑ έφτασαν τα 523 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Μαΐου.

Επιπλέον ώθηση στην άνοδο των τιμών του μαύρου χρυσού παρείχαν οι δηλώσεις του Ρώσου Υπουργού Ενέργειας και του Σαουδάραβα Υπουργού Πετρελαίου, (οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί πετρελαίου, παγκοσμίως, το 2016) ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του OPEC στις 25 Μαΐου, που σηματοδότησε την επιθυμία τους να παραταθεί η συμφωνία για περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου, που λήγει τον προσεχή Ιούνιο, κατά 9 μήνες.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/KIMIMASA MAYAMA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.