Πρακτικά προβλήματα στην εφαρμογή της BWM εντοπίζει η INTERCARGO

Πρακτικά προβλήματα στην εφαρμογή της BWM εντοπίζει η INTERCARGO

204
Πρακτικά προβλήματα στην εφαρμογή της BWM εντοπίζει η INTERCARGO

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η INTERCARGO, η διεθνής ένωση σημειώνει ότι υποστηρίζει την Ballast Water Management (BWM) αλλά αναγνωρίζει ότι η εφαρμογή της πρέπει να γίνει με τον πλέον αποδοτικό τρόπο. Με την BWM Convention να τίθεται σε ισχύ στις 8 Σεπτεμβρίου 2017, η INTERCARGO σημειώνει ότι κατά την εφαρμογή της θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο υφιστάμενος στόλος των bulk carriers. Η μετασκευή ενός bulk carrier είναι μία τελείως διαφορετική περίπτωση σε σχέση με ένα νεότευκτο, ενώ τα bulk carriers έχουν ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και απαιτήσεις σε σχέση με άλλες κατηγορίες πλοίων.

Η INTERCARGO εκφράζει τις ανησυχίες της σχετικά με τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της σε ότι αφορά την μετασκευή των υφιστάμενων bulk carriers για την εισαγωγή συστημάτων διαχείρισης και μεταχείρισης έρματος (BWTS). Οι ανησυχίες αυτές περιλαμβάνονται σε δύο επιστολές που έχουν υποβληθεί για να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση της Environmental Protection Committee (MEPC 71) του ΙΜΟ που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2017.

Στην πρώτη επιστολή αναφέρονται προβλήματα στην ενσωμάτωση συστημάτων BWTS σε bulk carriers που χρησιμοποιούν συστήματα εκκένωσης των Top Side Tanks που βασίζονται στην βαρύτητα. Στην δεύτερη επιστολή γίνεται λόγος για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα bulk carriers στην ενσωμάτωση BWTS όπως η ανάγκη για αύξηση της ηλεκτρικής ισχύος και η ανάγκη για επιπλέον διαθέσιμο χώρο στο πλοίο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.