Η Carnival βραβεύεται για τις περιβαλλοντικές πρακτικές της

Η Carnival βραβεύεται για τις περιβαλλοντικές πρακτικές της

75
Η Carnival βραβεύεται για τις περιβαλλοντικές πρακτικές της

Η Carnival Corporation & plc, η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, βραβεύθηκε πρόσφατα από την λιμενική αρχή του Σιάτλ για τις περιβαλλοντικές πρακτικές που έχει υιοθετήσει στα κρουαζιερόπλοιά της. Συγκεκριμένα, σε τρεις θυγατρικές της εταιρείας, την Carnival Cruise Line, την Holland America Line και την Princess Cruises απονεμήθηκε το «Green Gateway Partner Award» το οποίο δίνεται σε ετήσια βάση από τη λιμενική αρχή του Σιάτλ σε όσα πλοία προσεγγίζουν το λιμάνι και ακολουθούν τους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Πιο αναλυτικά, η Carnival βραβεύθηκε για το πρόγραμμα ανακύκλωσης που έχει εφαρμόσει στα κρουαζιερόπλοιά της, για τις μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την προσέγγισή τους στο λιμάνι, για τη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και αποβλήτων που προέρχονται από τη λειτουργία των κρουαζιερόπλοιων, καθώς και για τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας που διέπουν τις δραστηριότητες των πλοίων της εταιρείας. Εκπρόσωπος της Carnival τόνισε ότι στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει ποιοτικές κρουαζιέρες στους πελάτες της αλλά επιπλέον να σχεδιάσει και να εφαρμόσει στρατηγικές που να προωθούν την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, είτε κατά τη διάρκεια των πλόων των πλοίων τους, είτε κατά την παραμονή τους στα λιμάνια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από $400 εκατ. για την εφαρμογή Συστημάτων Καθαρισμού Καυσαερίων (Exhaust Gas Cleaning Systems) στο 60% των κρουαζιερόπλοιων που διαχειρίζεται. Στόχος της Carnival Corporation είναι να εγκατασταθούν αντίστοιχα συστήματα σε πάνω από 85 κρουαζιερόπλοια μέχρι το 2020. Η εταιρεία επιπλέον υποστηρίζει την χρήση του LNG ως καυσίμου στα κρουαζιερόπλοιά της, γι’ αυτό και ετοιμάζεται να ενσωματώσει στον στόλο της επτά κρουαζιερόπλοια που καταναλώνουν LNG.

Φωτό: carnival-news.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.