Ενδείξεις για περαιτέρω περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου και το 2018

Ενδείξεις για περαιτέρω περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου και το 2018

55
Ενδείξεις για περαιτέρω περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου και το 2018

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστούν έως και το 2018 οι περιορισμοί στην παραγωγή πετρελαίου, προκειμένου να μειωθούν τα παγκόσμια αποθέματα και να αυξηθούν οι τιμές του μαύρου χρυσού.
Μέσα από δηλώσεις στελεχών των δύο μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών χωρών παγκοσμίως, έγινε δημοσίως γνωστό ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να παραταθεί ο εξάμηνος περιορισμός στην παραγωγή, στη σύνοδο του ΟPEC που θα γίνει στις 25 Μαΐου. Ήδη, κάποιοι Υπουργοί Πετρελαίου ορισμένων χωρών του OPEC συζήτησαν την πιθανότητα να διευρυνθούν οι περιορισμοί, ενώ και ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας Alexander Novak δήλωσε ότι «συζητούμε ορισμένα σενάρια και πιστεύουμε ότι παράταση της προηγούμενης απόφασης μας θα επιταχύνει την ισορροπία της αγοράς».
Αντίστοιχα και ο Σαουδάραβας ομόλογός του Khalid Al-Falih μιλώντας τη Δευτέρα στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας δήλωσε «σχεδόν βέβαιος για την επέκταση της συμφωνίας και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και πιθανόν και μεταγενέστερα».
Η αύξηση των πετρελαϊκών αποθεμάτων στις ΗΠΑ δημιούργησε ανησυχία στις χώρες-μέλη του ΟPEC και άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών που αποφάσισαν τον περασμένο Νοέμβριο να περιορίσουν την παραγωγή του μαύρου χρυσού σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι τιμές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.